Beograd – Monaco, Nica, Francuska

Za vas koji ovo Leto 2016 planirate da provedete u mondenskim mediteranskim predelima u blizini Monte Carla i Kana, predlažemo Rutu od Beograda do Monaca i Nice u Francuskoj. Rutu smo osmisli na način da bude optimalna za letnji odmor od 7 do 10 dana.

Ukupna dužina puta ove rute, u jednom pravcu, koju Miselin preporucuje za prevoz kamperom, jeste 1.323 km, dok je najveći deo rute pod autoputem. Mapa rute puta izgleda ovako:

Nica-001

SLOVENIJA

Prva stanica, koju Etno Kamp preporučuje za ovu rutu jeste Bled, Slovenija. Bledsko jezero sa svim svojim sadržajima, pruža kompletan užitak: jezero u dolini planinskih masiva, koji i leti, pruža sasvim prijatnu klimu. Kamp koji, ovom prilikom preporučujemo jeste novootvoreni kamp Perun Lince , koji se nalazi u oblasti Blejska Dobrava. Na predstavljenom sajtu (prethodni link) dostupne su cene i sve ostale informacije koje vas mogu motivisati da 2 dana svog putovanja ove rute provedete baš ovde. Ukoliko se odlučite za ovaj kamp, predlažemo da svoj boravak obevezno rezervišete.

Minhen-001

Informacije radi, kampovi u Sloveniji su uglavnom manjeg kapaciteta i solidno uredjeni. Desetak većih kampova jeste uglavnom pri termalnim izvorima, koji su popularni za tzv. Zimsko kampovanje. Odmor i parkiranje kampera dozvoljeni su na svim parkiralištima i odmorištima, osim tamo gde je to izričito zabranjeno. Pri manjim kampovima na raspolaganju su i privatni ugostitelji, koji svojom ponudom vina i lokalnih specijaliteta, boravak u Slovenačkim kampovima čini nezaboravnim.

Sa Bleda, krećemo ka Italiji, Trstu.

ITALIJA

Trst

Italijanski kampovi su uglavnom dobro opremljeni, nude obilje dodatnih sadržaja. Pre dolaska u kamp, neophodno je proveriti raspoloživost slobodnih mesta i preporuka je da se izvrši rezervacija. Noćenje izvan kampova i kamp odmorišta nije zabranjeno, odnosno nije kažnjivo, ali iz sigurnosnih razloga, preporuka je da se noćenje, ako ne u kampovima, obavlja na za to obeleženim mestima “area di sosta camper”, a kojih ima uglavnom u svakom većem mestu.

Na ovom delu rute, Etno Kamp preporučuje 1-2 dana odmora u Kamp selu Mare Pineta, nadomak Trsta ili u kamp resortu Villaggio Turistico Albatros

Venecija

Na ruti, nailazimo u Veneciju. Venecija, grad zaljubljenih, svakako vama I vašoj porodici može pružiti puno novih saznanja o ovom prelepom Italijanskom gradiću. Kamp, u kojem možete odmoriti svog kamper saputnika, a koji možemo preporučiti jeste Camping garden Paradiso

 Oblast Trento – jezero Lago di Garda

Iz Italijanskih nizija, krećemo lagano put Italijanskih Alpi, gde se u predivnim planinskim predelima I prelepim jezerima može pronaći pravi raj. Na ovoj ruti, obilazimo kako mediteranske obale, tako I planinske massive Alpi. Preko Verone, ruta nas vodi do grada Brescia, grada koji u svojoj okolini obiluje zaista kvalitetnim kampovima. Oblast koja predstavlja prirodnu granicu granicu izmedju alpskih planina I jezera.

Jedno od prelepih Alpskih jezera jeste jezero kod grada Di Garda – Lago di Garda, koje je ujedno i najveće jezero u Italiji. Jezero se prostire na površini od 370 km2, sa svojih pet ostvra. Ostrvo Garda je najveće, zatim tu su još i ostrvo San Bjađo, treće po veličini je Trimelone, dok su dva manja ostvra Ostrvo Snova i Ostrvo Maslina. Jezero Garda nalazi se na severu Italije, izmedju pokrajine Lombardija, Veneto i Trentino – Južni tirol.

Nica-002
Nica-003

Detaljne informacije o ovoj regiji nalaze se na linku Jezero Di Garda

Kampovi koje Etno Kamp preporučuje na ovom jezeru su:

– Camping Garda Guilia

– Camping Arco Lido

– Camping Toscolano

Napomene radi, kampovi u oblasti Južni Tirol pružaju odličnu opremljenosti i komfor kako za letnji, tako i za zimski odmor. Kampovi koje, takodje, preporučujemo u ovom delu Italije su

– camp Sass Dlacia

Nica-004

FRANCUSKA

Nakon nekoliko dana hedonizma u Italiji I kamperizmu u ovoj zemlji, stižemo do Francuske. Informacije radi, većina francuskih krajeva ima kamp odmorišta; u manjima je noćenje besplatno, u većima se plaća. Kamp mreža je razvijena u delu France Passion, gde se osim u uredjenim kampovima, može noćiti i u privatnom smeštaju, što takodje preporučujemo. Noćenje van kampova je strogo zabranjeno, samim tim i nepreporučljivo, posebno u delu južne Francuske. Kampovi širom Francuske sa detaljnim podacima dostupni su na linku Francuska kampovi

Na ovoj ruti, zamislili smo put uz samu obalu Mediteranskog mora.

 Menton oblast

 Stižemo do oblasti Menton. Kampovi u ovoj oblasti, koje svakako preporučujemo, pregledni su na linku Oblast Menton kampovi Malo motivacije u fotografijama:

– Camping de la Laune

– Les Cent Chenes

– Camping Les Pinedes

– Camping Caravaning Saint Paul

Nica-005
Nica-006
Nica-007
Nica-000

Monaco i Nica

Monaco i Nica, prestonica luxusa i hedonizma. Ovde zaista možete razgledati sve ono šta vam se čini interesantnim … kampovi?

Uživajte I utiske podelite sa Etno Kampom!

Sretan put Vam želi Etno kamp!