Ruta Beograd – Višegrad, preko Zlatibora, Kremne i Mokre Gore

Srbija je predivna zemlja sa puno neiskorišćenih kapaciteta za razvoj turizma na kamperskim točkovima. Za smiraj leta, Etno Kamp predlaže upoznavanje Zapadne Srbije, i to planinskih predela Zlatibora, Kremne i Mokre Gore, dok bi smo kamperom otišli do susedne Bosne, gde svakako predlažemo obilazak Višegrada – Andrić grada. Ruta u trajanju od 5 – 7 dana.

Mišelin ruta izgleda ovako, sasvim jednostavno:

Visegrad-000

Link Mišelina za ovu rutu dostupan ovde

Ukupna dužina puta iznosi oko 280 km, medjutim, sigurni smo da će vas okolni predeli motivisati da Zapadnu Srbiju obidjete sasvim detaljno, što kamper vozilom, svakako možete sebi priuštiti. Već svima poznat pravac Ibarskom magistralom, preko Užica. Prvo odmorište, svakako Zlatibor.

Zlatibor

Sa kompletnom turističkom ponudom na ovoj Srpskoj planinskoj lepotici možete se upoznati preko Turističke organizacije Zlatibor na linku TOZ

Auto kamp, kao i kamper kamp Zlatibor je svakako nešto što Etno kamp preporučuje. Svi detalji dostupni na linku Kamp Zlatibor

Ovaj kamp preporučujemo da se koristi kao baza za obilazak interesantne Stopića pećine, Starog Etno sela Sirogojno, Vodopada u Gostilju. Za boravak ovde preporučujemo do 2 dana u okviru ove rute.

Visegrad-002
Visegrad-001

Kremna – Kremanska oblast (ili Šarganska oblast)

Put nastavljamo ka mestu Kremna. Kremna su naselje u Srbiji koje administrativno pripada opštini Užice u Zlatiborskom okruguKremanska oblast (ili Šarganska oblast) obuhvata severni deo Zlatibora. Centar oblasti je selo Kremna, rodno mesto familije Tarabića. Interesantno i za preporuku je kamp odmorište Viljamovka. Kamping odmorište (mini-kamp) “Viljаmovkа” se nalazi u selu Kremnа, kod Užica, na obroncima planine Tare.

Visegrad-003
Visegrad-004
Visegrad-005

Parcele kampa se nalaze u voćnjаku kruške, što pruža jedinstveno iskustvo. U blizini kampa nalaze se jezera Vrutci i Zaovine, koja su san svakog ribolovca i ljubitelja prirode, izvor Sveti Jovan Krstitelj, čija voda se, zahvaljujući visini alkaliteta, koristi kod izlečenja raznih vrsta bolesti, naročito kod zapaljenja očnih kapaka i zato je u narodu proglašena za “očnu vodu“, kao i kanjon Belog Rzava. Kamp raspolaže sa ukupno 15 parcela pogodnih za sve vrste kamping smeštaja. 5 parcela je pogodno i za smeštaj većih autokuća.

Mokra Gora

Drugo veliko selo Kremanske oblasti je Mokra Gora. Na zapadnoj granici Kremanske oblasti, na prelazu ka Tari, nalazi se selo Bioska. Kremanska oblast se na severu graniči sa planinom Tarom, na istoku sa užičkim krajem, na jugu sa drugim delovima Zlatibora (konkretno, sa selom Semegnjevom), a na zapadu sa Bosnom. Turističke atrakcije ove oblasti su Šarganska osmica, pruga jednog koloseka koja pravi figuru broja osam da bi lakše savladala uspon brda Šargana, kao i Drvengrad, koji svakako preporučujemo za obilazak.

Za boravak ovde takodje preporučujemo 2 dana uz obilazak svih prirodnih lepota i znamenitosti ovog kraja.

Bosna, Višegrad

U okviru ove rute preporučujemo Višegrad i Andrić grad kao sastavni deo ovog grada. Kompletni detalji dostupni su na linku Turizam Višegrad Predlažemo da svog kamper saputnika parkirate na za to obeleženom mestu i da obilazak svega onoga što Višegrad nudi nastavite …