Ruta Beograd – Minhen, Bavarska oblast, Nemačka

Dragi klijenti, jedna od divnih destinacija koje zaista vredi obići kamperom, jeste i Bavarska oblast u Nemačkoj, sa glavnim gradom Minhenom. Na jugu Nemačke, Slobodna država Bavarska predstavlja se svojim glavnim gradom Minhenom gradom sa bajkovitim građevinama i prirodnim lepotama.

Ruta Beograd – Minhen, glavni grad Bavarske, jedne od najlepših pokrajina Nemačke, prema Mišelin preporuci pravca, ima nešto više od 950 km u jednom pravcu.

Preporuku za putovanje u Nemačku, oblast Bavarska, zasnivamo na sledećem.

Bavarska raznovrsnost

Na jugu Nemačke, Slobodna država Bavarska predstavlja se svojim glavnim gradom Minhenom gradom sa bajkovitim građevinama i prirodnim lepotama. Netaknuta priroda, zdrav vazduh, kulturno bogatstvo i poslovično prijatan način života Bavaraca su njen znak raspoznavanja. Bilo da se radi o festivalu nošnji ili operskom festivalu – srednjevekovne tvrđave i gradići, raskošni dvorci i barokne crkve nude pored bavarskih metropola savršene kulise za njih. Tradicionalno i moderno u harmoničnom saglasju.

Pravi raj za ljude u potrazi za odmorom, ali i za rekreativne sportiste su mnogobrojne kristalno čiste reke i jezera, nacionalni parkovi i brojna zaštićena prirodna područja, mistične šume, osunčani obronci sa vinogradima, Mitelgebirge koja krije divlju romantiku i veličanstveni vrhovi Alpa sa najvišim vrhom Nemačke – Cugšpice. Na brojnim omiljenim turističkim rutama, kao na primer na Romantičnom putu, putu tvrđava ili nemačkom alpskom putu imate priliku da istražite raznovrsne predele.

Svetski poznate atrakcije

Bezbrojna živopisna sela, srednjevekovni prestoni gradovi i naravno Minhen – glavni grad Bavarske i metropola svetskog formata – čine Bavarsku; a osim toga tu su i raskošni dvorci i crkve sa baroknom dekoracijom, srednjevekovni manastiri i prkosne tvrđave: svetski poznati dvorac Nojšvanštajn (kralja Ludviga II.), Vizkirhe (Wieskirche) (svetska baština UNESCO-a); kao i Limes , Vircburg, Bamberg i Regensburg) Bavarska broji ukupno preko 100.000 arhitektonskih spomenika, više od 1.200 muzeja i zbirki kao i 40 prvoklasnih pozorišta i operskih scena. Osim toga, posetioce privlače i tradicionalne manifestacije kao što su minhenski Oktoberfest, venčanja u Landhutu, pasije u Oberamergau ili nirnberški božićni vašar Christkindlesmarkt.

Međutim, potrebno je nešto više nego „samo“ prirodne lepote i kulturna raznolikost da bi se iz godine u godinu oduševljavao toliki broj turista: gosti Bavarske uvek se mogu osloniti na profilisanu i kvalifikovanu ponudu u oblasti velnesa, porodičnog turizma, prirode (leto i zima), kulture i gradova, kulinarstva, kao i poslovnih putovanja.

RUTA BEOGRAD – MINHEN, BAVARSKA OBLAST

Na ovoj ruti, prolazi se kroz zemlje koje imaju veoma razvijen kamperski turizam i koji u isti mnogo ulažu, te je preporuka Etno Kampa, sve iskoristiti i posetiti, u što većem obimu. U jednom pravcu, ima oko 1000 km, te svakako imajte na umu ovu informaciju kod planiranja optimalnog broja dana za odmor kamperom.

Krećemo iz Beograda ka Zagrebu i Ljubljani. Ukoliko ste zainteresovani za kamping turizam u Sloveniji, svakako se detaljno informišite na linku Kampovi u Sloveniji gde nalaze detaljni podaci i informacije o svakom preporučenom kampu u Sloveniji. Podsećamo, u Sloveniji su kampovi manji i solidno uredjeni. Desetak većih, pre svega termalnih kampova je odlično opremljeno, a svakako je vrlo popularno zimsko kampovanje u termama. Odmor i spavanje na putevima u Sloveniji su dozvoljeni na svim parkiralištima i odmorištima, osim tamo gde je to izričito zabranjemo. U Sloveniji, kamper vozilo ne sme prelaziti svoje gabarite, prekoračenja Slovenačke vlasti tretiraju kao divlji kamping.

Svakako preporučujemo kamp Perun na Bledu.

Minhen-001

Nakon prelepe Slovenije, evo nas u Austriji, pravac ka Beču. Kažu da se u Beču više čuje srpski jezik, nego na ulicama bilo kog drugog Evropskog grada. Predlažemo da se to proveri i da se utisci podele sa nama J.  Što se tiče kamperizma u Austriji, ta grana turizma je vrlo razvijena, naročito u Koruškoj oblasti. No, zbog zauzetosti kampova tokom cele godine (u Austriji kamperski turizam traje čitavu godinu, jer imaju razvijene i zimske kampove, kojim podržavaju skijanje i sportove na snegu), bilo bi dobro, ukoliko želite posetiti neki kamp u Austirji, izvršiti rezervaciju. Link na kojem se nalazi pregled kampova u Austriji sa podacima svakog kampa Kampovi u Austriji

Minhen-002
Minhen-003
Minhen-004

Nakon par dana uživanja u Austriji, tamo gde prepoznate da je baš Vaše mesto za Vas, krećemo ka Nemačkoj.

Zemlja za mnoge, obećana, ali za kamperizam, jeste svakako. Nemačka je zemlja sa najviše uredjenih kampova u odnosu na teritoriju koju zauzimaju. Većina kampova je otvorena i u funkciji tokom cele godine, a tokom tzv. sezone, od aprila do oktobra, svi kampovi pružaju odlične dodatne sadržaje za relativno niske cene. Na gotovo svakoj turističkoj destinaciji u ovoj zemlji nalazi se i po koji kamp. Jednokratno noćenje van kampova je u Nemačkoj dozvoljeno, osim tamo gde je ova mogućnost jasno i vidljivo zabranjena. Medjutim, zbog razgranate mreže parkirališta, ad hoc noćenje nije ni potrebno. Ono što jeste bitno za Nemačku, jeste da na prilazima i ulazu u svaki gradski centar, vozilo mora biti opremljeno ekološkom nalepnicom. Na skoro svakoj benzinskoj pumpi ili autoservisu, nalepnica se može obezbediti. Link sa pregledom svih kampova i podacima o istim Kampovi u Nemačkoj

Kampovi koje Etno Camp preporučuje u Bavarskoj oblasti su:

–  Munich Obermenzing 

–  Camping Lain am See 

–  Strandcamping Pilsensee 

Minhen-005

Za sve detalje o svemu što vam može biti potrebno tokom ovog fantastičnog putovanja kroz zapadnu Evropu, Etno Kamp je na raspolaganju, da putovanje učini kvalitetnijim, komfornijim i nadasve onakvim za pamćenje.

ETNO KAMP