RUTA BEOGRAD – OSLO 16 DANA = PUTOVANJE KAMPEROM – HEDONIZAM IZDRŽLJIVOSTI

Ruta do Norveške – glavnog grada Osla, predstavlja jednu od najizazovnijih ruta kamperom. Norveška, kao zemlja razvijenog kampinga, predstavlja atraktivnu destinaciju, gde nasuprot veoma skupom hotelskom smeštaju, kampovanje predstavlja vid vrlo razvijenog turizma, ne samo za same Norvežene, već i za Evropljane, uopšte. Izazovnost ove rute, sa aspekta polaska iz Srbije, leži baš u tome što će se ovom rutom proći kroz 7 zemalja, od kojih je svaka za sebe, destinacija za obilazak i hedonizam.

Rutom, koju Mišelin preporučuje, dužina puta iznosi 2287 km, od čega se oko 2000 km ide autoputem, a ostalo je put feribotom. Medjutim, ova razdaljina predstavlja direktan i pravolinijski put do Osla, što kamperizam, jednostavno ne podržava. Zato, radi Vašeg komfora i kompletne informisanosti, slobodni smo uputiti Vas na kampove na ovoj ruti, kao i preporučiti pravce i destinacije.

Bg-Oslo_Miselin_ruta

Polazeći iz Srbije, preporučujemo da se ide ka Madjarskoj. U Madjarskoj se može odmoriti i mogu videti prelepa prostranstva Balaton jezera.

Balaton_kamp_1

Sve atrakcije Madjarske, kao i opremljenost kampova, gde se kamper može servisirati svime potrebnim, mogu se naći na linku Madjarska kampovi.

Iz Madjarske, put nastavljamo ka Slovačkoj. Zemlja izvanrednih turističkih, ali nedovoljno marketinških favorizovanih destinacija. Odlična za par dana provesti i obići prelepe brdovite i planinske predele, uz nezaobilazne kamp parkove. Link na kojem se može naći većina korisnih informacija o kampovima u Slovačkoj Slovačka kampovi.

Zatim, nakon par dana obilazaka Slovačke, kreće se ka susednoj Češkoj Republici. Izvrsni putevi, sa jasno označenim pravcima kretanja, uz prisutne radare koji mere brzinu kretanja. Sve je to baš kako treba za posetu i odmor kampovima. Ukoliko se odlučite za par dana kamperizma u Češkoj, sve neophodne informacije o kampovima možete naći  Češka kampovi.

U skoro svakoj ruti, put zapada, neozabilazna je Nemačka, njeno veličanstvo kada su kampovi i kamping placevi u pitanju Nemačka kampovi Nemačka je zaista destinacija koja obiluje mogućnostima, a kamperizam je, kao vid putovanja i odmora podržan na svakom koraku. Zato je Nemačka zemlja sa tzv. Kamp regijama, od kojih svaka na svoj način, pruža raznolike mogućnosti. Ostavite sebi i onima sa kojima putujete sasvim dovoljno vremena da uživate u hedonizmu koji Nemačka pruža.

Iz Nemačke, stižemo i u Skandinaviju, Danska, i to feribotom. Dansku, ovim putem, nećemo favorizovati, već je „iskorititi“ kao tranzit za putovanje feribotom do naše krajnje destinacije, glavnog grada Norveške, Osla. Obavezno se detaljno informišite o redu polaska, uslovima ukrcavanja na feribot. Link na kojem se mogu naći korisne informacije po ovom pitanju Informacije – Feribot do Osla iz Danske i to na Engleskom jeziku.

Konačno naša krajnja destinacija, Norveška. Kampovi, kamp placevi i odmorišta su u Norveškoj na vrlo visokom nivou uredjenosti. Detaljan pregled potrebnih informacija može se naći na linku Norveška kampovi.

Vossmecke_1

Ovo je, ukratko, pregled prostranstava koja se mogu obići na ovoj ruti.
U cilju što kvalitetnije organizacije, slobodni smo predstaviti okviran pregled troškova, ukoliko se odlučite da ovo putovanje realizujete kamperom, preko firme Etno Kamp. Ovo putovanje pruža nebrojene mogućnosti, koje trebaju biti doživljene. Iz razloga sasvim različitih preferenci onih koji putuju, prikazan je sasvim okviran iznos troškova, jer za 16 dana, mogućnosti su nebrojene. Pa da ne ograničavamo…

Okviran pregled troškova:

  1. Gorivo Cca 350 EUR Kamperi prosečno troše 12 l / 100 km. Ovaj iznos pokriva troškove goriva za povratni pravac. Naravno, ukoliko se znatno skreće sa rute pravca, troškovi se povećavaju.
  2. Putarine Cca 200 EUR Iznosi putarina obuhvataju putarine za oba pravca, kao i vinjete za Madjarsku. Bilo bi dobro obavestiti se o svim detaljim puta kroz Evropu na sajtu AMSS.
  3. Hrana Cca 300 EUR Iznos unešen fakultativno, zavisan od preferenci onih koji putuju.
  4. Takse u kampovima Cca 400 EUR Takse zavise od kampa gde se odseda, naveden sasvim okvirni iznos. U nekim kampovima placa se i mesto za kamper i po broju osoba u kamperu, dok se u nekim placa samo kamper mesto.
  5. Ostalo za trošak Cca 300 EUR Iznos novca za fakultativne / turističke troškove, zavisan od preferenci onih koji putuju.
  6. Troškovi rentiranja kamperana period od 16 dana 1800 u Visokoj sezoni Cenovnik Etno Kamp-a – preporučujemo letnje mesece (Jul i Avgust), kada je cena 120 EUR po danu.
  7. UKUPNO 3350 EUR Zbir potpuno okviran, u odnosu na gore navedeni iznos troškova.

Evo još nekih korisnih linkova za kamperizam, koje na ovoj ruti mogu biti od koristi:

Putujmo kamperom kroz Evropu
Kamperizam u Evropi

Za sve detalje o svemu što vam može biti potrebno tokom ovog fantastičnog putovanja kroz vreme i regione, Etno Kamp je na raspolaganju, da putovanje učini kvalitetnijim, komfornijim i nadasve onakvim za pamćenje.