RUTA BEOGRAD – ULCINJ / ADA BOJANA, CRNA GORA

Ova ruta, zamišljena je da objedini putovanje u trajanju od 7 dana, kamperom. Popularno smo je nazvali Putevima hedonista.

Kreće se iz Beograda, u jednom pravcu ima oko 650 km (zavisno od odabranog pravca). Zamislili smo da prvo zaustavljanje i odmor u trajanju od 2 dana imamo u jednom od kampova u zapadnoj Srbiji, po Vašem izboru (Zlatibor, Užice, Mokra Gora, Mećavnik…). Kampove i kamp odmarališta u ovom regionu Srbije, možete videti na linku Kampovi Zapadne Srbije Odmorite dušu i telo i nadišite se prelepog vazduha na jednoj od najlepših planina Srbije.

Kamp_Zlatibor

Putovanje nastavljamo ka „moru“ i idemo do mora. Svima već poznata ruta Ibarskom magistralom ili Autoputem. Michelin nudi tri pravca, naša preporuka je Ibarska magistrala ili preko Bosne.

Bg-AdaBojana_viaMiselin

Naravno, kome je bliža, a ne kreće iz Beograda, ruta preko Makedonije i Albanije ima duže deonice autoputem, što može dovesti do ušteda na gorivu. No, molimo da pogledate aktuelne podatke i preporuke AMSS i regionalnih sličnih institucija u vezi vozila na SRB registarske tablice. Stižemo do mora, naša je preporuka da se uputite direktno u Kamp Ulcinj Ada Bojana.

Ada_Bojana

Ostatak puta provedite nezaboravno!
Sasvim okvirna računica troškova koje možete imati na ovoj trasi, pregledno, izgleda ovako:

Okviran iznos troškova:

  1. Gorivo Cca 200 EUR = Kamperi prosečno troše 12 l / 100 km. Ovaj iznos pokriva troškove goriva za oba pravca (tzv povratni pravac)
  2. Putarine Cca 50 EUR Ukoliko se odlučite za pravac preko Ibarske magistrale, troškova putarina nema
  3. Hrana Cca 150 EUR Hrana u kampovima, kako na Zlatiboru, tako i na samoj Adi Bojani je za svaku preporuku. Zato preporučujemo da se ponese minimum hrane za pripremu u kamperu, a novac odvoji za uživanje u lokalnim specijalitetima
  4. Takse u kampovima Cca 150 EUR Takse zavise od kampa gde se odseda, naveden okvirni iznos.
  5. Ostalo za trošak Cca 250 EUR Iznos novca za fakultativne / turističke troškove, zavisan od preferenci onih koji putuju
  6. Troškovi rentiranja kampera na period od 7 dana Od 650 EUR (niska sezona) do 980 EUR u Visokoj sezoni Cenovnik Etno Kamp-a
  7. UKUPNO 1450 EUR – 1750 EUR Zbir potpuno fakultativan, u odnosu na gore navedeni iznos troškova.